tisdag 30 oktober 2012

Visst händer det saker

men kanske inget att blogga om precis.

Dottern vill ha en snodd, alltså köper mamma garn och får ont i axeln av stickandet.

Maja utmanar och jag hoppar på utmaningen, ja jag har börjat sy men inte kommit så långt, men frågan är vilken utmaning i ordningen vi pratar om.

1. Majas utmaning - mönster vi fick på mailen för ett tag sedan - det är denna utmaning som är påbörjad. Med den produktionstakt som jag håller nu så kommer jag inte att redovisa förrän nästa år.

2 Egentligen utmaningen till Eva J som även blev min och Majas utmaning, jisses om jag har tänkt quilttankar för att komma på vad jag ska göra, ska redovisas 2013 och det är ju långt dit eller hur?

För att kunna sy måste man ju ha tyg eller hur? För inte fanns det något som passade i tyglagret, som tur är så beställdes kuvertet innan stormen och levererades också innan stormen bröt ut. Men de hade inte tid i påse till salu, och det är nog det som behövs mest. Inte finns det syledigt att köpa heller.

Nu är det lov och då är vi hemma allihop mer eller mindre, en del av oss jobbar in emellan och andra går till kompisar lite då och då.

Idag och faktiskt många andra dagar också är jag glad åt att bo i Sverige.

Vi hörs!

Carina i Furulund

fredag 12 oktober 2012

Hålla projektmängden konstant

det är ju vi quiltare väldigt bra på, så för att det inte skulle bli så tunt på hyllorna med påbörjade saker så fick jag äntligen börja skära i nygamla tyger igår. Har ju mest sytt lukkekanter ett tag.

Den här bilden ramlade jag över för länge sedan och jag har haft ambitionen att göra något liknande av mina kaffetyger, så nu är jag på G men min kommer inte ha avlånga mittbitar. Förresten så vet jag inte vem som gjort den här så länge sedan är det som jag sparade bilden.

Anledningen till att jag äntligen kunde börja på något nytt var att mina "karamellquiltar" är överlämnade till sina nya ägare som jag hoppas kommer att trivas med dem.

Maja frågade oss för några dagar sedan vad vi önskade oss, i mitt fall är det sytid och bromsolja till klockan, tiden bara rusar iväg, men första gången på flera månader har vi en helg med tomma sidor i almanackan och den ska vi njuta av.

Maja och jag spånade kring ett bus till Eva J innan sommaren, undrar om Maja glömt det? Jag har inte glömt så Eva J vill du busa lite så skriv en kråka i kommentarsfältet så får du lite tyger av mig, du får bara sätta till svarta och vita tyger i övrigt.

Nu ska jag skära till lite tyger till en lukkekant så jag blir klar med nästa projekt.

Vi hörs!
Carina i Furulund