tisdag 30 augusti 2011

Skittisdag

Yapp jag snor Lizzans rubrik rakt av, det finns inget bättre sätt att sammanfatta det hela.

Jag tror inte ens att symaskinen kan bota känslan av att dagen inte varit en av de bättre.

Vaknade med värk i kroppen från fingertopparna till midjan på båda sidor. Min rumskompis på jobbet hade ont i kroppen igår och misstänkte en förkylning som mycket riktigt hade brutit ut. Finns det inte något som heter inkubationstid på baciller?

Nu ska jag sy en söm och se om det gör någon skillnad!

Vi hörs
Carina i Furulund

måndag 29 augusti 2011

En båt jag fick

ibland blocken från Jenny, den vållade ett visst huvudbry till en början men så kom jag ihåg att jag hade en liten bit tyg med vattendroppar på. Om båten är torskodd genom en resa undrar jag om den varit i vatten.
Ja det är bara en topp ännu så länge men nu är det ju hopp om att det ska bli något.

Barnet i mig har fått kreativ påfyllning!

Leoparden är till Elsa, hon gillade fultyget.

Idag har beställt hotell och tågbiljetter för en resa till Stockholm, jag hoppas att hinna med Livrustkammaren, Lars Wallin-utställningen på Waldemarsudde och Ohlssons tyger, blir det något mer är det bonus.

Ha en bra kväll!
Carina i Furulund

söndag 28 augusti 2011

Mycket OT

Nu har jag inte varit i närheten av symaskin på många dagar känns det som, men det är inte sant, i torsdags lyckades jag sy några sömmar.
Men jag har börjat jobba efter nästan 4 veckors gudomlig semester, så nu känner jag mig som en väldigt seg kola.

Helgen har jag tillbringat med att titta djupt i färgburkar, 40 m2 panel skulle kvistlackas två gånger och sedan laseras två gånger, nej inte hann vi bli färdiga så vi fick skicka över stafettpinnen till en ny målare som skulle komma och slutföra i veckan som kommer.

Sonen har flyttat ut ur vårt sovrum efter ungefär 6 - 7 veckors exil från sitt rum, vi glädjer oss lika mycket som sonen över detta, "sista natten med gänget" var stökig. Så nu får gardinsömnaden återupptas igen, nya Blixten-gardiner kommer det att bli.

Ett litet men naggande gott brev damp ner i brevlådan i fredags. Bild kommer endera dagen, det var Jenny som hade skickat sitt pyttetäcke med block från Brita F.

Nå nu är det sen kväll och jag behöver nog duscha av den sista färgen som inte försvann i handtvätten.

Vi får höras en annan dag!
Carina i Furulund

torsdag 25 augusti 2011

Vem är marodören?

Vem har fördärvat strykbrädan? Inte jag, för jag hade inte varit i närheten av den på någon dag. Mannen har erkänt sig skyldig och ska köpa ett nytt överdrag på väg hem från jobbet.

Ha en bra dag!
Carina i Furulund

lördag 20 augusti 2011

Hur mycket tyg behöver man?

Snubblade över en blogg igår där det i ett gammalt inlägg skrevs om 441 yard i tygskafferiet, puh då behöver man lite tråd också tror jag.
Den här bilden hittade jag hos Monique´s Stitches

Där finns också några yards tror jag, jag har en halv Billy-bokhylla med tyger men så tycker jag också alltid att det finns för lite att variera med!
Imorgon ska jag försöka redovisa lite från Textilkreatörernas senaste utmaning, har fått bilder från Maja, på Textilkreatörernas blogg finns resultatet av Maggans vedermödor. Vill även passa på att välkomna Pia i gänget. I torsdags när det var start på terminen kunde jag inte vara med därför vet jag inte vad mina kompisar har roat sig med i sommar.

Idag syr jag lite, dessutom försöker jag hålla mitt saxskadade finger från skarpare saker. Så länge man syr rätt och inte behöver sprätta eller klippa är det ju inget problem.

Vi hörs!

Carina i Furulund

Älsklingstyg?

Nu funderar jag högt igen.
Vad är det som gör att vi inte vill skära i vissa tyger? Vi tycker om att klappa på dem och fundera över vad vi ska göra med älsklingstyget som är det absolut mest optimala för att det ska komma till sin rätt på bästa sätt.
Hinner tyget bli omodernt innan man kommer till skott? Eller är det ett tidlöst tyg som inte försämras av att ligga till sig?
Är tyger som viner de blir bättre med åren?

Skriv gärna en kommentar för jag och en väninna filosoferar ibland över dessa frågetställningar utan att komma närmare en lösning.

Vi hörs!
Carina i Furulund

fredag 19 augusti 2011

Man ska inte arbeta på egen hand

Försökte sy några sömmar tidigare idag och skulle sedan renklippa toppen från överflödig vadd. Vilket prydligt och stort V det blev i fingerblomman av min textillsax som jag tycker har slöat till sig. Med andra ord är den vass eller så har jag mer handstyrka än vad jag trott hittills. Efter att ha kämpat på med skrivningen på jobbet mest hela dagen så börjar jag vänja mig vid att skriva med stort plåster på fingret.

Ha en bra kväll!
Carina i Furulund

måndag 15 augusti 2011

1 ½ liter kantareller senare

har pincetten gått varm. Totalt har vi hittat 9 ! fästingar på mig och dottern, sonen har klarat sig konstigt nog. Räligt blod eller?

Sedan har vi konstaterat att egenplockade smakar bäst. Till god stek blev det goda kantareller. Av dem som är kvar ska det göras kantarell- och västerbottenostpaj.

Om 14 dagar ska vi till svampmarkerna igen, då får vi hoppas att det finns några kantareller kvar.

Symaskinen har tittat lite på mig idag som om den vill bli använd, har letat lite scraps som kan passa till Jennys block.

Nu börjar det närma sig sovdags för minioren i familjen så det är väl bäst att sluta för dagen, en ny pixie-bok om Knisen och Knåkan är inköpt så vi ska en rolig lässtund.

Vi hörs!

Carina i Furulund

lördag 13 augusti 2011

Mjuka kuvert

är allt en fröjd att få. När jag igår kom hem sent efter två dagars utflykt i varmare och soligare delar av landet (Kolmården) så väntade ett kuvert från Gunilla i Färgelanda, hon hade skickat sina bidrag till pyttetäckeshögen, två underbart söta pyttetäcken som fick mig att tänka en gång till på blockhögen från Jenny. Jag har inte förevigat Gunillas alster men är du nyfiken så kan du titta in hos Jenny för där finns bilder på täckena.

Två underbara dagar i de vilda djurens värld har stått på dagordningen. Sonen var väldigt förtjust i safari-linbanan och björnarna som badade medan dottern hade intresse av de flesta djuren. Safari-linbanan är ett smart sätt att få se djuren utan att störa dem alltför mycket. Lejonen t ex hade inte något som helst intresse av att visa upp sig. Däremot delfinerna var några riktiga linslusar.

Emilia blev mycket förtjust i sin nesse, den bar hon runt på nästan hela dag 2 på Kolmården, en väska med axelrem kunde hon också tänka sig. Hon hade väldigt roligt med att öppna och stänga dragkedjan, hon gömde mammas mobil i väskan på kvällen.

Nu återgår snart livet till sin vanliga lunk med skola, dagis och arbete. Själv börjar jag med att jobba helg efter semestern så jag har några dagar kvar tills det är dags arbeta igen.

Får se om jag hittar till symaskinen i helgen, har lite syabstinens efter att ha varit utan symaskinen i snart 3 dygn.

Vi hörs!

Carina i Furulund

onsdag 10 augusti 2011

Två bilder och lite ord

med många timmar tillgodo blev de här klara idag.

Bomsprötsförvaringen är på plats och fylld, den svalde alla spröten.

Så till lilla resvana Emilia har jag också sytt:

Min försöksnesse, hoppas hon gillar den och tandborsten som medföljer.

Vi hörs!
Carina i Furulund

Fnurra på tråden

nej, inte maken och jag men symaskinen fick en stor fnurra i spolhuset när jag försökte sy under förmiddagen. Det hela krävde ett operativt ingrepp med pincetten. Så nu går båda symaskinerna som de ska igen. Den gamla maskinen tyckte om oljan och låter inte längre som en tröska.

Idag har jag provat att sy i plastad frotté, tog fram min gamla trotjänare för detta ändamål ifall det inte skulle gå bra men det gick alldeles utmärkt. Om jag orkar blir det mer bloggat med text och bild ikväll.

Vi hörs!
Carina i Furulund

tisdag 9 augusti 2011

Jag har en plan

för röran kring vävstolen ska lösas på ett bättre sätt, det märkliga är att det skulle ta över 1 år att komma på hur jag skulle förvara bomspröten, trampor och annat som behövs, eftersom jag är sykunnig och borde jag kunna komma på någon bra lösning för det här:

På bilden kan ni se en smal ränna mellan vägg och bokhylla, där har jag hela tiden tänkt mig att prylarna skulle förvaras. Efter drygt 1 år kom jag på den briljanta idéen att om jag gör en "stor besticksförvaring" så kan jag rulla ihop samlingen med bomspröt, sagt och gjort (nästan) hela härligheten på 150 cm:s bredd ligger på köksbordet och väntar på några sömmar sedan är det dags att se efter om det var en bra idé eller inte.

Mina scraps är mjuka, goa och eftertraktade, oavsett vad jag gör för att freda dem så hittar hon dit igen


så nu har jag gett upp, jag gillar inte att hon ligger där och hårar ner mina tyger men det problemet löser sig inte med mindre än att jag köper en toppbräda till trådbacksställning. Efter två blöta dagar på rymmen var det extra skönt att krypa ner i tygbädden. Denna gången fick hon gå in själv, skickade ut dottern när vi hittade henne på uteplatsen imorse och då gick hon i beredvilligt.

Imorgon är en annan dag och jag hoppas att det stämmer, för idag har jag i stort sett inte skött något alls vid symaskinen, jo förresten lite städning och olja fick den ju, den låter som en tröska för tillfället.

Vi hörs!
Carina i Furulund

lördag 6 augusti 2011

VIP-fil på återvinningen

tror jag snart att vi har. Under de sista veckorna har vi varit där ett oräkneligt antal gånger, vissa dagar både 2 och 3 gånger, snart är det dags för en vända dit igen, en liten stund varje dag har gått åt att sortera, gruppera om och slänga saker. Lite bättre plats för saker som vi verkligen behöver finns numera.

Sytid har jag också sett till att få, syr både på stort och smått just nu.
Detta blir stort, ett sängöverkast till extrasängen som ska stå i allrummet på ovanvåningen men det är en bit kvar både på sängöverkastet och rummet innan det går att använda.

I veckan fick jag ett brev från Jenny som satte fart på de små grå

passande nog har jag de flesta blåa och röda tyger framme som skulle kunna användas till dessa, ett eller två pyttetäcken? Tja den som lever får se, ännu är de fortfarande i blockstadiet. Jag var faktiskt inte alls snäll till Lizzan, hon fick endast ett block, ett gammalt sådant som blev över när jag sydde en väggquilt. Som kompensation fick hon några remsor tyg till, av de som var använda till blocket, får se om hon använder dem.

Nu är det dags att fortsätta med dagens övningar, sy och tapetsera (maken). Om en stund ska vi åka på kräftskiva.

Ha en bra lördag!
Carina i Furulund

torsdag 4 augusti 2011

En låång och solig dag senare

Idag kom vi iväg till Bakken, och som det har åkts karuseller! Jag fick ge mig efter en åktur med Ulven, sedan blev det bara radiobilar och andra snälla saker för min del.

Dottern och hennes kompis åkte i stort sett allt som snurrade, jag fattar inte hur de klarar det, för min del hade lunchen kommit upp igen om jag hade åkt en del av de karuseller som de åkte.

Sonen krocknade totalt när vi körde hem, han sov sig igenom överfarten från Helsingör och fick väckas för att få i sig lite kvällsmat.

Så symaskinen har stått orörd idag, men faktiskt så har jag fått sytt rätt så mycket på ett överkast, har nu skurit upp 1 yard tyg till det hittills. Bildbevis kommer en annan dag. Stämmer väderleksrapporterna så kan vi drabbas av regnväder igen och sytid till skänks.

Ha en bra helg!

Carina i Furulund

Bloggarkiv